Două cuvinte. Atât de simple, dar cu impact emoțional atât de puternic. Un mesaj concis care acționează precum un pansament pentru suflet. Vindecă, aduce speranță și creează legături. „ȘI MIE” a devenit parte dintr-un dialog special, născut din dorința de a aduce în prim-plan potențialul unor sentimente profunde. În 2018, acest dialog a început cu fraza „MI-E DOR DE TINE” o declarație care a adus în prim-plan emoțiile celor aflați la distanță mare unii de alții. Așa a luat naștere un dialog unic, un dialog al dorului. Instalația „ȘI MIE” este o componentă a acestui dialog, creată de Asociația Daisler ca parte a festivalului Lights On România.

Această instalație luminoasă și simplă a devenit renumită datorită capacității sale de a stârni emoții puternice în fiecare comunitate în care a fost prezentată. A transmis un mesaj de dor, dar și de iubire, și a devenit un simbol pentru toți cei care se simt despărțiți de cei dragi și nu numai.

De-a lungul anilor, acest dialog special a traversat granițe și a ajuns în orașe din întreaga lume. De la Cluj la Londra, Chicago și Washington D.C., conversația a stârnit emoții la nivel global. Cu fiecare apariție, instalația a adus un sentiment comun în fiecare privitor și a reamintit oamenilor despre valorile fundamentale pe care le împărtășim cu toții.

Instalația va ajunge în această toamnă la Timișoara, în cadrul The Night-Art Festival. „ȘI MIE” va fi expusă în această toamnă pe Podul de Fier – Iosefin, un loc cu o poveste aparte în inima orașului. Cu siguranță, mesajul va adăuga o notă de magie și emoție acestui loc plin de istorie și poveste, oferind o experiență cu totul aparte pentru toți cei care îl vor vizita în această toamnă.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.