„MI-E DOR DE TINE…” – un mesaj atât de simplu, dar atât de puternic. O declarație specială pe care noi o transmitem, de fiecare dată, cu același sentiment intens. Instalația dedicată dorului face parte dintr-un dialog unic, imaginat și creat de Asociația Daisler ca parte a festivalului Lights On România.

„MI-E DOR DE TINE” a devenit cea mai cunoscută instalație luminoasă Made in România, datorită ecoului pe care ea îl creează, odată cu fiecare apariție și în fiecare comunitate în care poposește. Astfel, cu fiecare fotografie trimisă, cu fiecare poveste împărtășită și cu fiecare emoție resimțită la vederea ei, a devenit o declarație a tuturor românilor.

În anul 2018 răsuna întreg Clujul, și nu numai, după prima sa apariție pe podul Elisabeta. În anul 2019 a depășit granițele țării, ajungând în capitala Marii Britanii. În 2021 a a avut loc prima expoziție peste ocean, în metropola Chicago. Iar în 2022 și-a făcut loc printre cele mai cunoscute monumente ale Americii, în Washington D.C. Iar vestea proiectului emoționant a ajuns până și pe cele mai faimoase ecrane din New York.

E mesajul care apelează de fiecare dată la valori de bază pe care le purtăm cu noi, peste tot în lume. Cu un impact răsunător, dar sensibil, instalația e menită să genereze noi și noi emoții în fiecare privitor. Și pentru că o asemenea declarație nu putea să rămână fără răspuns, un an mai târziu au apărut alte două replici: „ȘI MIE” și „TE AȘTEPT”, care transmit, la fel, de clar mesaje puternice.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.