Privind înainte către orașe pe care le dorim pentru viitor, aducem la Timișoara spațiul propice pentru a da frâu liber creativității, inovației și discuțiilor care pot produce schimbări valoroase. În această toamnă, Lights On Romania își propune să lumineze pașii orașului ce deține titlul de Capitală Culturală, în speranța că moștenirea lăsată în comunitate de multitudinea de evenimente are puterea de a transforma. În cadrul “The Lighthouse”, curioșii vor putea asista la dezbateri menite să aducă noi perspective asupra mediului urban și, în același timp, să promoveze o dezvoltare sănătoasă a culturii nocturne care are puterea de a face orașul să vibreze.

Publicul va străbate la pas orașul într-o manieră nouă, iar proiectul își propune să dezbată și să explice diversele beneficii ale unui vieți culturale nocturne, punând accent pe siguranță, incluziune și creativitate pentru participanți. Vom discuta despre transportul de noapte în oraș, despre modul în care lumina aduce transformări sau despre impactul pe care un festival inedit îl poate aduce în comunitate, dar ne vom uita, de asemenea, la impactul adus de titlul de Capitală Culturală a Timișoarei pentru a căuta ce rămâne post 2023.

„The Lighthouse” nu este doar un proiect de iluminat, ci un far călăuzitor spre o comunitate implicată și informată. Prin explorarea artei lumii, confruntarea cu provocările și oferind un spațiu inovativ pentru idei cât mai inedite, acest proiect își propune să aprindă interesul și entuziasmul pentru un viitor urban luminos și inovator.

______


Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LightFest +, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii

Sponsorii Lights On – The Lighthouse sunt: MRB Electric, Pepsi, ATP Motors, Caralux

Partenerii proiectului sunt: Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara, BEGA, Signify, Eglo, Benq, Alikof, Green Paradise.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.