În urmă cu 5 luni, întreg orașul Liverpool se pregătea pentru spectaculosul Eurovision din acest an. Iar dacă vă întrebați ce legătura este între un concurs de muzică și un festival de night-art, zicem doar atât: Floating Earth.

Instalația artistului britanic Luke Jerram a fost expusă la Royal Albert Dock Liverpool ca parte din agenda de evenimente menite să sărbătorească statutul de gazdă, dar și să uimească și să încânte vizitatorii locali, cât și internaționali. La cererea publicului, aceasta a mai rămas spre a fi admirată o săptămână în plus față de perioada anunțată inițial.

Iar în aproximativ o lună, Floating Earth se înalță la Timișoara, pe apele râului Bega. Merită să o întâlniți!

______

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.