Energia și entuziasmul se împletesc în cadrul unui festival care nu încântă doar privirile, ci și mediul înconjurător. În această toamnă, la Timișoara, Lights On ne aduce resursele și creativitatea necesare pentru a genera bucurie în viețile noastre fără a compromite viitorul. Vă invităm, așadar, la un festival în care instalațiile de lumină înghesuie lumea obișnuită și o transformă într-un loc de poveste. Totul cu numărul de kWh atent măsurați.

Anul trecut, la Cluj, fiecare vizitator care a admirat cele 10 instalații expuse a fost parte dintr-un manifest pentru mediu. Surprinzător, consumul total de energie electrică al tuturor instalațiilor de la festivalul care a luminat orașul din inima Transilvaniei a fost echivalentul a doar 3,5 kWh – o valoare întâlnită într-un apartament mediu pentru o zi de activități cotidiene. Pentru a pune în context, acest consum electric este comparabil cu nevoile energetice ale unei locuințe cu doi adulți și doi copii într-o zi obișnuită.

Festivalul nu este doar o ocazie de a aduce oamenii împreună pentru a se bucura de artă și tehnologie, ci și un apel subtil la responsabilitatea noastră față de mediu. Un manifest prin care publicul să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice – un subiect extrem de dezbătut în această perioadă. Prin simpla participare la festival, fiecare persoană devine o veritabilă sursă de economisire a energiei, întrucât instalațiile luminoase înlocuiesc temporar nevoile obișnuite de consum energetic precum televizoarele, laptopurile sau alte electronice și electrocasnice.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.