De-a lungul anilor, Lights On Romania a transformat orașele în adevărate pânze de artă luminoasă, explorând locuri inedite și neașteptate. Față de celelalte evenimente dedicate luminii, care s-au limitat în principal la spații și concepte convenționale, Lights On a îndrăznit să exploreze mai departe de limite și a adus arta luminoasă în biserici, clădiri de birouri, ruine, faleze celebre, parcuri și clădiri memorabile. Acest lucru a generat o dimensiune cu totul nouă a experienței vizuale a publicului.

Însă Lights On nu se oprește doar la vizual, ci aduce și elemente emoționale puternice în ecuație. Fiecare instalație transmite un mesaj puternic, trimite privitorul dincolo de limitele realității și îndeamnă la dialoguri cu sens.

În 2023, Asociația Daisler face un popas în Timișoara, orașul care poartă în 2023 titlul onorific de Capitală Europeană a Culturii. Totul pentru a aduce arta pe timp de noapte mai aproape de comunitate. Sub emblema „Culture Doesn’t Sleep”, The Night-Art Festival aduce în prim-plan cultura nocturnă, schimbând perspectiva asupra artei și oferind vizitatorilor o experiență inedită. În plus, de această dată pe lângă instalațiile luminoase, publicul va avea parte de piese de teatru, tururi ghidate sau dezbateri aprinse.

Povestea Lights On Romania a început în 2018, în Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Daisler. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite dar și colaborări fascinante intersectoriale.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.