Timișoara se pregătește să devină un epicentru al luminii și culturii în această toamnă printr-o amplă inițiativă menită să pună orașul pe harta culturală a lumii. Lights On ajunge în Vestul țării la final de septembrie, acesta fiind primul festival din țară inclus în ILO (International Light Festivals Organisation), rețeaua mondială de festivaluri de lumină publică, evenimente de lumină publică și experți în artă luminoasă.

Sub emblema „Culture Doesn’t Sleep”, The Night-Art Festival aduce în prim-plan arta nocturnă, schimbând perspectiva asupra artei și oferind vizitatorilor o experiență inedită. Sub lumina lunii și strălucirea stelelor, vom explora împreună misterele vieții de noapte, apelând la modalități diverse de interacțiune cu arta. Lights On Romania aduce la Timișoara atât instalații luminoase spectaculoase, cât și evenimente și activități conexe, menite să dea comunității un impuls.

Prin includerea sa în ILO, Lights On consolidează poziția României pe harta festivalurilor de lumină internaționale și marchează un moment important în evoluția scenei culturale din țară. Parte din această rețea, festivalul este înfrățit cu alte peste 70 de evenimente evenimente majore de profil de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven. La Timișoara vor ajunge instalații din Olanda, Franța sau Marea Britanie – fiecare cu povești aparte.

Așteptăm cu nerăbdare să descoperim frumusețea și magia acestui festival unic, care promite să aducă lumină în noaptea Timișoarei și în sufletele vizitatorilor săi.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.