Idei noi, îndrăznețe și sclipitoare ale studenților prind viață în cadrul Lights On – The Night-Art Festival. Lights On devine primul festival de lumină din România care implică direct universitățile din țară în fenomenul New Media, servind totodată ca o platformă de colaborare și prezentare de anvergură pentru studenții Universității de Vest din Timișoara și cei ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Grație Asociației Daisler și sprijinului financiar oferit de George, primul banking inteligent oferit de către BCR, ambele universități vor beneficia de un grant de 5.000€ fiecare pentru a aduce la viață două instalații de lumină, unice și fascinante.

“BCR investeste în burse pentru studenții care imaginează conexiunea între artă, tehnologie și societate prin tehnici inovatoare. Împreună, conectăm viitorul la potențialul creativ al fiecărei comunități, iar aceasta va crea premise să reinventăm business, educație și societate. BCR este un partener pentru Timișoara, pentru un oraș inteligent și pentru un viitor inteligent.” – Ionuț Stanimir, Director Marketing & Comunicare BCR

Selectate de către Daniel Popescu, directorul artistic Lights On, cele 2 instalații au fiecare o abordare unică și promit să aducă un plus de lumină și sens în cadrul festivalului. I wanna be loved/Everybody does, propunerea celor de la Universitatea de Vest din Timișoara, este o sculptură imersivă din policarbonat compact, spumă poliuretanică, led-uri și structuri metalice care își dorește să ne arate cum putem ”folosi” iubirea ca şi instrument transformator. Pe de altă parte, studenții UAD Cluj dau viață unui număr de 2.000 șosete textile albe, lungi, ce personifică tipologiile de cetățeni și ideile acestora – instalația fiind un pretext de activare socială a comunității în jurul temelor regăsite în cotidian.

Am gândit această componentă a Lights-On The Night-Art Festival pentru artiștii în devenire și studenții talentați. Credem că este o șansă în plus pentru ei de a-și face un loc în lumea artei și de a-și dezvolta proiectele inovatoare. Împreună aducem lumină în universul nostru cultural și inspirăm comunitatea!

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, ATP Motors, Iulius Town, Pepsi
Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara, STPT

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House