Născută în pitorescul oraș Făgăraș, dar cu 19 ani de amintiri în Sfântu Gheorghe, Cristina Mihalache este o tânără de 22 de ani ce s-a transformat într-o artista aspirantă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. În anul II la Master, specializarea Foto-Video, Cristina își folosește momentele libere pentru a se cufunda în lumea cărților și a muzicii. Fiecare acord muzical sau pagină răsfoită reprezintă pentru ea o escapadă, un răgaz ce îi menține spiritul viu și o împiedică să cedeze programului arhiplin. Regula ei de bază: niciodată nu ratează un concert doar pentru că nu are cu cine să meargă.

În timp ce facultatea i-a oferit o platformă pentru a-și dezvolta abilitățile artistice, implicarea ei în asociația de studenți ASUAD a schimbat cu adevărat jocul. Deși debutul său a fost timid, având în vedere circumstanțele pandemice, determinarea și pasiunea pentru comunitate au condus-o pe un traseu remarcabil. De la a fi un simplu voluntar în proiectul Arts Summer University, Cristina a evoluat rapid, ajungând să coordoneze întregul proiect. În același an a fost invitata să preia conducerea unui nou departament, cel de Project Management & Fundraising.

Gândul de a coordona două dintre cele mai dificile departamente comprimate în unul singur a fost înfricoșător, însă susținerea pe care am simțit-o din partea colegilor mi-a dat încredere în mine.

În prezent, la al doilea mandat, Cristina este mândră de departamentul pe care l-a construit, precum și de proiectele inovatoare pe care le-a adus la viață. Cu toate acestea, pentru ea, răsplata cea mai mare este să audă că eforturile sale au făcut o diferență pozitivă în viețile altora.

Motivația mea cea mai mare pentru care voluntariez este momentul după încheierea evenimentului când aud din vorbă în vorbă că proiectul a avut un impact pozitiv, participanții au avut o experiență frumoasă sau, în unele, cazuri chiar le-a schimbat viața. Atunci simt cu adevărat că toate eforturile mele au contat și mă bucur enorm că am putut face o diferență în viața cuiva. E un sentiment minunat, nu-l pot descrie.

Ultima sa aventură? Coordonarea voluntarilor la The Night-Art Festival. Deși la început a avut reticențe datorită naturii sale timide și introvertite, Cristina a descoperit că abilitățile sale organizatorice sunt exact ceea ce festivalul avea nevoie. Astăzi, cu entuziasm și determinare, așteaptă cu nerăbdare să întâlnească și să colaboreze cu voluntarii. Așteptăm cu toții!

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.