In-Between: Între natură, tehnologie și misticism

„In-Between” aduce în fața privitorilor un tărâm între realitate și misticism, o instalație artistică captivantă care tulbură granițele dintre natură și tehnologie. Cele trei cuburi aparent simple, dispuse cu precizie pe socluri negre, ascund sub suprafețele lor oglinzi false care dezvăluie o structură internă complexă și electrizantă. Această lucrare, care reprezintă o sinteză între artă și știință, adaugă un element inedit peisajului natural, atrăgând privirile și imaginația.

“Ceea ce ziua relevă, noaptea ascunde… Seara, cuburile crează un spațiu meditativ tehnico-mistic ce oferă o oază de liniște, dar totuși electrizant, păstrând o nuanță din atmosfera generată de proximitatea orașului. Instalația se bazează pe conceptul tranziției la mai multe nivele: funcționează ca un intermediar între dimensiunea naturală și cea tehnologică, dar totodată marchează trecerea prin diferitele momente ale zilei datorită faptului că însăși lumina sa fluctuează în funcție de condițiile exterioare de luminozitate”, spune Daniel Popescu, director artistic Lights On Romania și, totodată, autor al creației inedite.

„In-Between” reușește să îmbine estetica minimalistă cu natura înconjurătoare, transformând temporar spațiul natural într-o galerie organică. Prin intermediul acestei opere, arta contemporană se întâlnește cu peisajul natural într-un mod care provoacă întrebări și inspiră contemplație. O caracteristică remarcabilă a acestei opere constă în faptul că se adaptează la condițiile de lumină exterioare, fluctuând între reflectarea lumii din jur și focalizarea atenției pe interiorul său. Această caracteristică îi conferă o dinamică unică, transformând „In-Between” într-o experiență în continuă evoluție pentru cei care o explorează.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.