Freek Wallagh, Primarul Nopții din capitala Olandei, este poet, activist și pictor, absolvent al Universității din Amsterdam – Facultatea de Științe Politice, și co-fondatorul organizației culturale Nachtlab.

Și-a început cariera la vârsta de 15 ani în celebrul Red Light District, scriind despre comunitățile și indivizii care modelează orașul în forma sa actuală. De la drag queens, activiști și lucrători sexuali, până la artiști și persoane fără adăpost, Wallagh acționează ca un istoric emoțional, consemnând viețile și provocările celor de la marginea societății. Este absolvent de științe politice și a lucrat în domeniul politic timp de câțiva ani, ca strateg pentru cauze progresiste. În martie anul trecut, munca sa, depusă atât pe frontul artistic, cât și cel politic, i-a adus poziția de „Primar al Nopții”, fiind ales pentru a reprezenta noaptea Amsterdamului.

Freek Wallagh este acum un ambasador al schimbării și un susținător al vieții de noapte. Crede că, adesea, cultura nocturnă este neglijată, astfel că militează pentru valorificarea ei.Îmbinând experiența sa variată cu pasiunea autentică, acesta aduce un suflu nou și efervescent în dialogul dintre artă și politică. Hai să-l întâlnești la Culture of Nightlife Conference, în 30 octombrie.

Biletele pentru Culture of Nightlife Conference sunt disponibile aici.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.