Inovație, lumini și colaborări internaționale: Andrea Möller împărtășește secretele succesului său la Culture of Nightlife Conference

Având un background academic impresionant în domeniul Agrementului și Turismului, realizat în Leeuwarden (NL), Bilbao și Londra, Andrea Möller combină cunoștințele teoretice cu o experiență vastă în curatorie și producție. Din anii 90, când a finalizat studiile, a lucrat ca și consilier, curator și producător pentru instituții și festivaluri în domeniile artelor vizuale și filmului.

Din 2014, conduce cu măiestrie Fundația Media Art Friesland, care e responsabilă de organizarea anuală a Festivalului LUNA, un eveniment emblematic dedicat artei luminii și media din orașul olandez Leeuwarden. Sub îndrumarea sa, fundația a inițiat proiecte inovative, facilitând colaborări internaționale cu parteneri din Tunisia, Polonia și Italia.

Andrea este mânată de dorința de a aduce arta experimentală în spațiul public, conectând-o strâns cu contextul social, fizic și economic al comunităților. O caracteristică distinctivă a muncii ei este abordarea multidisciplinară, reunind artiști, tehnicieni și producători în proiecte artistice excepționale.

O adevărată sursă de inspirație, Andrea este un pilon pentru creatorii emergenți, încurajându-i să își exploreze potențialul și să intre pe scena internațională. Ne bucurăm că va lua parte la dialogul de la Culture of Nightlife Conference și suntem siguri că vom învăța multe de la ea.

Biletele pentru Culture of Nightlife Conference sunt disponibile aici.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.