Poate par două elemente fără vreo prea mare legătură, dar în realitate ele au o interconexiune profundă și un impact semnificativ asupra calității vieții în orașe. Planificarea urbană inteligentă și inovatoare poate contribui la crearea unor spații urbane nocturne sigure, vii și captivante. O infrastructură bine concepută, iluminatul public adecvat și designul stradal pot transforma cartierele urbane în locuri atrăgătoare pentru activități culturale și recreative, inclusiv pe înserate.

“Explorarea diferitelor nuanțe de întuneric poate aduce profunzime experienței pe timp de noapte”, spune prof. dr. Marion Roberts. Aceasta vine la “Culture of Nightlife Conference” de la Timișoara pentru a aduce o perspectivă academică și antropologică asupra modului în care economia nocturnă poate fi dusă mai departe. De la revitalizarea spațiilor urbane cu scopul de a le face mai sigure și mai primitoare pe timp de noapte și până la modul în care este amplasat iluminatul nocturn – toate stau la baza planificării urbane care să genereze efervescență fie zi sau seară.

Asociația Daisler deschide un dialog deschis despre magia vieții de noapte. Ba mai mult, transformă Timișoara într-un laborator cultural nocturn. Sub emblema „Culture Doesn’t Sleep”, The Night-Art Festival aduce în prim-plan viața artistică de după lăsarea întunericului, schimbând perspectiva asupra artei și oferind vizitatorilor o experiență inedită. Evenimentul propus va genera un loc de întâlnire pentru cei curioși și pasionați de artă și cultură, un loc pentru discuții cu sens și planuri ambițioase. Iar orașul de pe Bega devine în această toamnă un loc care va găzdui lumină și înțelegere.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.