O capodoperă artistică ce a cucerit paginile unor publicații prestigioase precum Financial Times și The Guardian pregătește să încânte și să inspire publicul din Timișoara. Această minunată experiență poartă numele de „Floating Earth” și e, practic, o reprezentare 1:1 a planetei care ne este casă, creată de artistul britanic Luke Jerram. Iar între 3 și 12 octombrie va pune stăpânire pe râul Bega.

Însoțiți de ghizi, veți avea ocazia să descifrați mesajul din spatele capodoperei lui Luke Jerram și să înțelegeți angajamentul față de protecția mediului și respectul față de planeta care ne găzduiește. Este o oportunitate rară de a vă conecta la frumusețea și măreția naturii într-un mod neașteptat și profund.

Instalația Floating Earth a fost expusă în diferite locații din întreaga lume, precum Italia, Belgia sau UK, și este prezentată de obicei ca parte a evenimentelor publice de artă, cum ar fi festivaluri. Cu prilejul desfășurării Lights On Bega, creația lui Luke Jerram devine o pânză de reflecție, invitând fiecare trecător să se oprească și să contempleze la universul nemărginit care ne înconjoară. Pregătiți-vă să porniți într-o călătorie cerească care estompează granițele dintre artă și cosmos.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.