Credem că spațiile urbane pot fi adaptate și reutilizate pentru a servi nevoilor comunității și a culturii în constantă evoluție. Și că lucrurile sunt înțelese mai ușor atunci când vedem exemple în jur. Așadar, organizăm toamna aceasta, la Timișoara, în pasajul rutier subteran de la Iulius Town, o conferință dedicată culturii de noapte.

Într-o încercare de a împleti arta, urbanismul și cultura nocturnă, prima ediție a „Culture of Nightlife Conference” transformă literalmente spațiul subteran într-o arenă pentru dezbateri și schimburi de idei, într-un fundal autentic pentru discuții.

Pasajul auto subteran de la Iulius Town nu este, în acest caz, doar un spațiu fizic de întâlnire, ci devine simbol al intersecției dintre tradiție și inovație, trecut și viitor, zi și noapte. Acest tunel rutier închis va oferi publicului o experiență memorabilă și va demonstra potențialul neexplorat al spațiilor urbane.

Culture of Nightlife Conference este o invitație deschisă către toți cei pasionați de cultură, artă și urbanism să redescopere potențialul nopții și să privească orașul dintr-o perspectivă nouă.

BILETE AICI

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.