Cu un concept inedit și captivant, „Night Walks” – parte din inițiativa Lights On România – aduce în prim-plan tururi ghidate pe timp de noapte, care dezvăluie instalațiile luminoase și poveștile din culisele cartierului Iosefin. Într-o combinație de magie nocturnă și istorie urbană, aceste tururi nocturne promit să transforme întunericul într-o oportunitate de a descoperi orașul dintr-o perspectivă cu totul nouă.

În ciuda frumuseții și istoriei sale bogate, Timișoara se confruntă cu provocarea iluminatului public nefuncțional în anumite zone. Însă, chiar și în întunericul aparent, aceste zone ascund povești și locuri încă neexplorate, așteptând să fie descoperite. Orașul pare să adoarmă odată cu lăsarea nopții, iar evenimentele culturale de noapte sunt rare sau inexistente. Într-o asemenea atmosferă, Lights On România intervine cu îndrăzneala de a schimba perspective.

Cum organizăm tururi ghidate de noapte într-un oraș care doarme? Cu mult curaj, ghizi pasionați și informați, povești aparte și secrete istorice adânc înrădăcinate în timp, experiențe unice, comunicare și conexiune și… bineînțeles, sclipiri generate de instalațiile artistice care vor lumina cărările întunecate din micul cartier. Inspirate de seria Night Seeing a lui Leni Schwendinger, cunoscută creatoare a tururilor de noapte în orașe precum New York, Londra, Berlin sau Paris, tururile vor conecta inclusiv lucrările expuse în cadrul Circuitului Instalațiilor de Lumină.

Ne vedem în curând la Timișoara!

ÎNSCRIERI AICI

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.