Într-o încercare îndrăzneață de a aduce teatrul mai aproape de comunitate și de a explora întunericul misterios al nopții, regizorul Cătălin Mardale și dramaturga Andreea Tănase au colaborat la crearea unei piese de teatru unice despre siguranță pe timp de noapte în Timișoara.

Night Theater propune o experiență teatrală captivantă, în care orașul devine un co-creator al poveștii, iar spectatorii sunt invitați să călătorească într-o lume unică și să descopere fascinația nopții într-un mod neașteptat.

Cred că un oraș are o viață paralelă în timpul nopții. Nu toată lumea doarme noaptea. Așa și noi; suntem în mișcare, într-un autobuz în timpul nopții, pentru a descoperi poveștile pe care Timișoara ni le oferă, spune Cătălin.

Toate proiectele lui pornesc din realitatea imediată și încep cu o perioadă de research în care, împreună cu echipa cu care lucrează, încearcă să contureze tema spectacolului plecând de la ceea ce descoperă în teren. Când a avut primele discuții despre text, a decis împreună cu Andreea că nu vor să muleze povestea lor pe oraș, ci să se muleze ei pe poveștile pe care le oferă orașul.

Timișoara este cea care a influențat construcția piesei. Înainte să fie și un singur cuvânt pe foaie, am explorat orașul, atât la pas, cât și cu mașina, împreună cu Cătălin. Eu sper ca orașul să se simtă destul de puternic în povestea gândită, pentru că e prima dată când lucrez la un text atât de personalizat pe un anumit element, în cazul acesta – Timișoara. Din însăși natura spectacolului, cu traseul de autobuz, am simțit nevoia ca povestea în sine să conțină o serie de detalii pe care le-am descoperit în timpul petrecut la Timișoara. Chiar dacă situațiile conturate sunt universal valabile, diferența constă tocmai în elementele care există în și definesc acest oraș, adaugă Andreea – .

Deși tema abordată – siguranța pe timp de noapte – e una generală, iar situațiile conturate se pot întâmpla, foarte probabil, în orice alt oraș, personajul principal rămâne Timișoara nocturnă. Te invităm să o descoperi alături de noi!

BILETE AICI

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.