Cu o înălțime impunătoare de 10 metri, reprezentând echivalentul unui bloc cu două etaje, Floating Earth este cea mai mare instalație care a plutit vreodată pe apele linștitoare ale râului Bega. Această operă captivantă va fi un adevărat magnet pentru publicul timișorean, care a mai văzut în trecut o replică a instalației la scară mai mică poziționată în zona Iulius Town.

Instalația ajunge în premieră în România, până în prezent fiind expusă doar în Marea Britanie și Belgia.

Imaginația artistului britanic Luke Jerram a dat naștere unei creații uluitoare: o planetă Pământ imensă, realizată cu atenție la detalii și culori, care reușește să creeze o iluzie uimitoare de flotare în mijlocul naturii, dând o nouă perspectivă asupra relației dintre artă și mediu.

Între 3 și 12 octombrie Floating Earth va pune stăpânire pe râul Bega.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.