#CultureDoesntSleep, hashtag-ul oficial al Lights On – The Night-Art Festival, pledează pentru ideea că manifestările culturale nu trebuie să se limiteze la orele diurne, ci pot să strălucească și în timpul nopții. Cu alte cuvinte, arta, muzica, literatura, teatrul, dansul și orice altă formă de exprimare culturală ar trebui să fie accesibile și apreciate în orice moment al zilei sau al nopții.

În esență, #CultureDoesntSleep ne invită să abordăm diversitatea culturală cu mai multă flexibilitate și imaginație. Activitățile culturale nu trebuie să se supună unui program rigid, ci trebuie să fie disponibile publicului în mod continuu. Astfel, se creează oportunități culturale mai variate și mai accesibile pentru toată lumea, indiferent de ritmul de viață sau de program.

Acest concept nu este doar o declarație de intenție, ci și o provocare pentru orașe, comunități și organizații culturale de a se adapta la această viziune. Asta înseamnă să dezvolte strategii creative pentru a promova și prezenta arta într-un mod care să răspundă atât nevoilor artiștilor, cât și dorințelor publicului. Este o chemare la o cultură care nu se oprește niciodată, care nu cunoaște bariere de timp și care încurajează un dialog cultural continuu.

Ne mândrim cu faptul că Lights On aduce arta în stradă și în spațiile publice în timpul nopții și putem fi promotori ai acestei idei. Încă de la prima ediție, acest eveniment se desfășoară de la apus până la răsărit și oferă locuitorilor și vizitatorilor o experiență culturală unică care transcende limitele orare obișnuite.

Pentru noi, #CultureDoesntSleep este mai mult decât un slogan sau un hashtag – este viziunea noastră asupra culturii, este modul în care promovăm accesul la artă și expresia creativă ca drept fundamental, independent de orar sau de zi. Ne dorim să inspirăm orașe și comunități să dezvolte un mediu cultural vibrant, deschis non-stop, și să ofere oamenilor șansa de a se bucura de frumusețea culturii în orice moment al zilei sau nopții. Astfel, cultura nu doarme niciodată, ci rămâne mereu trează și pregătită să ne încânte și să ne inspire.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.