Asociația Daisler transformă pasajul auto Iulius Town în scena urbană a unei conferințe inedite care abordează și explorează frumusețea și cultura vieții nocturne: Culture of Nightlife Conference. Evenimentul va reuni invitați internaționali cu CV-uri impresionante, care fac parte din organizații influente și cunoscute la nivel global, și care vor expune și explica rolul evenimentelor culturale ce au loc după lăsarea întunericului, totul plecând de la ideea că lumina educă, inspiră și conectează.

Inedita conferință are loc pe 30 septembrie, începând cu ora 20:30, și debutează cu înregistrarea propriu-zisă a participanților și cu discursurile organizatorilor, urmând ca de la ora 22 să intre în scenă specialiștii veniți din întreaga lume. Fiecare speaker va avea la dispoziție un slot de aproximativ jumătate de oră pentru a împărtăși publicului perspective unice și insight-uri valoroase despre cultura vieții de noapte și modul în care aceasta poate influența dezvoltarea urbană. Până aproape de ora 2 în noapte, curioșii vor asista la povești deosebite și vor culege idei inovative din fiecare discurs și interacțiune.

Cine vine la Culture of Nightlife?

Cristian Iliescu – Membru fondator al Breslei Cârciumarilor din Brașov, Cristian aduce la Culture of Nightlife perspective din industria ospitalității și a unei comunități care a reușit să aducă îmbunătățiri în peisajul local al antreprenorilor din domeniu, dar și cunoștințele acumulate pe cont propriu în cei peste 13 ani de antreprenoriat.

Manuel Garcia-Ruiz – Cercetător în sociologie și coordonator al International Night Studies Network, Manuel Garcia-Ruiz aduce expertiza sa în studiile de noapte și în influența lor asupra dezvoltării urbane contemporane.

Freek Wallagh (Amsterdam’s Night Mayo) – Poet, pictor, activist și organizator de evenimente, ocupă funcția de Primar al Nopții în Amsterdam, fiind un real lider al nopții care luptă pentru promovarea unei vieți culturale de noapte vibrante și incluzive.

Prof. Dr. Marion Roberts – Cu o carieră impresionantă în planificarea urbană și antropologia socială, Prof. Dr. Marion Roberts aduce o perspectivă interdisciplinară și academică în dezbaterea despre transformarea orașelor în locuri mai sigure și mai vibrante în timpul nopții.

Shira de Bourbon Parme – Urbanist și antropolog, Shira de Bourbon Parme vine la Timișoara cu a sa abordare creativă și multidisciplinară, pentru a aduce o nouă perspectivă asupra relației complexe dintre urbanism și societate.

Andrea Möller – O figură remarcabilă în domeniul inovației și colaborărilor internaționale, cu experiență în curatorie și producție în domeniul artelor vizuale, Andrea Möller aduce o perspectivă unică despre cum artele și media pot lumina orașele și comunitățile.

Sven Marquadt – actor, fotograf, bouncer. Sven va avea intervenție specială despre de viața de noapte, în special de cultura de clubbing ce i-a determinat viața de mai bine de 30 de ani, atât ca fotograf, cât și curator a nenumărate nopți.

Culture of Nightlife Conference va fi o experiență unică, în care puteți descoperi moduri noi de a vedea și a experimenta orașele noastre în timpul nopții. Vă așteptăm cu nerăbdare la Timișoara pentru a contribui la această discuție vitală despre cultura vieții artistice de după lăsarea întunericului. Prezentările speakerilor vor fi ținute în limba engleză.

 

BILETE AICI.

 

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.