În vastul univers al artei contemporane, unde expresia nu cunoaște limite, Sophie Guyot, o artistă elvețiană, iese în evidență ca o voce captivantă, abordând adâncurile întrebărilor care ne modelează existența. Cu cea mai recentă instalație a sa, „The Meaning of Meaning”, Sophie ne invită să călătorim prin labirintul complex al limbajului și comunicării universale, explorând în același timp curentele subiacente ale alterității.

Inspirându-se din simbolurile omniprezente ale semafoarelor, Sophie transformă aceste pictograme luminoase în ceva mai mult decât simple directive pentru vehicule și pietoni. Artista alege să reprezinte umanitatea într-o perioadă în care direcțiile par haotice și sensul profund pe cale de a dispărea. Prin intermediul instalației sale, care include 48 de elemente luminoase, Guyot experimentează cu ritmuri, culori și suprapuneri de simboluri, provocând privitorul la reflecție și introspecție.

Guyot își dorește ca instalația să inducă un sentiment meditativ. Folosind mișcarea simbolurilor și culorilor, combinate cu un fundal sonor cunoscut, dar lent, ea creează un ambient propice reflecției. Unde mergem? Cum ajungem acolo? Ce sens are toată această goană în care ne aflăm? Acestea sunt întrebările pe care Sophie dorește să le trezească în mintea privitorului, lăsându-l în același timp liber să își formeze propriile interpretări.

Pregătiți-vă să începeți o călătorie captivantă de explorare vizuală și filozofică alături de Sophie Guyot, care va prezenta „The Meaning of Meaning” la The Night-Art Festival în Timișoara. Din 3 octombrie până pe 12 octombrie, această instalație promite să provoace percepțiile, să stârnească contemplarea și să ofere o imersiune fascinantă în tărâmul misterios al limbajului și comunicării universale. Descoper-o în cartierul Iosefin.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.