Timișoara, cu arhitectura sa impresionantă și poveștile nespuse, merită să fie admirată și sub mantia nopții. The Night-Art Festival vine ca răspuns la această chemare, capturând esența orașului după ce soarele apune. Inspirați din Lights On – The Light-Art Festival, singurul eveniment care propune cultură publicului larg și după miezul nopții, transformăm noaptea într-un teren de joacă pentru artiști și vizitatori deopotrivă.

Pe măsură ce Timișoara își etalează atributele de Capitală Europeană a Culturii, The Night-Art Festival își face loc printre cele mai inovatoare moduri de celebrare. Străzile cartierului Iosefin devin canvas, fiecare umbră un dans al luminii, și fiecare moment nocturn o invitație la descoperire.

Așadar, de ce The Night-Art Festival? Pentru că noaptea, în toată măreția și misterul său, deservește o scenă proprie în Timișoara – un moment de a străluci, de a inspira și de a fi celebrată.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.