Instalația realizată de studenții clujeni de la departamentul Sculptură al UAD și colectivul ArtiViStory este non-conformistă și ne invită la introspecție. “Talk Socks” este un joc al redimensionărilor și oferă un pretext de activare socială a comunității în jurul temelor regăsite în cotidian, o personificare a tipologiilor de cetățeni și a valorilor acestora. Șosetele sunt jucăușe, dar ating subiecte serioase, colorate ziua, dar și mai magnetizante noaptea.

Lucrarea de artă ia forma unui picior gigant acoperit cu un număr colosal de șosete textile albe transformate prin puterea benzii desenate și a picturii cu pigmenți ce reacționează la UV, dar și prin participarea noastră în continuarea poveștilor colectate de către artiști. O serie de workshopuri prietenoase și destinate publicului au loc în timpul expunerii instalației, într-un schimb creativ de șosete între participanți și echipa @talk_socks.

Studenți implicați din cadrul Sculptură UAD: Maria Brîneț, Cristina Nițu, Gabriela Leu, Andreea Grigoraș, Roxana Csucsak, Ana Dimitra Avram, David Bandi, Codruț Ardelean, Alin Tănasă, Florin Marc, Teodor Buruiană, sub coordonarea conf. univ. dr. Septimiu Jugrestan și lect. univ. dr. Daniel Popescu. Colectivul ArtiViStory este reprezentat de artiștii: Alice Iliescu, Mihai Guleș și Adrian Buda, sub coordonarea conf. univ. dr. Alice Iliescu (UAD – Master Bandă Desenată și Desen Animat).

______
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.