Timișoara are în întuneric o viaţă paralelă cu cea din timpul zilei.

Printre puţinele spaţii deschise noaptea, în afară de cluburi, se numără farmaciile, magazinele non-stop, gara şi spaţiile destinate jocurilor de noroc. Acestea reprezintă o lume care continuă să existe şi noaptea. Sunt nişte spaţii-martor la diverse bucăţi de viaţă: o tânără îşi cumpără pastila de a doua zi sau un test de sarcină, un tânăr îşi pierde toţi banii, într-o noapte, un cuplu se desparte în gară.

Nu tot orașul doarme noaptea, asta știm sigur, dar cine sunt oamenii care încă mișună pe străzi? Cum arată orașul în ochii lor, doar în paza iluminatului public? E Timișoara un oraș sigur în timpul nopții? Haide, urcă în autobuzul electric și ascultă povestea noastră.

Am investigat viața locuitorilor de aici, ne-am inspirat din întâmplările lor, și a rezultat o experiență teatrală unică și captivantă. Night Theater este mai mult decât o piesă de teatru, este o cursă neobișnuită prin oraș care îi aduce pe privitori mai aproape de realitate, întrucât spectacolul va trata și tema siguranţei în contextul numeroaselor acte de violenţă sexuală îndreptate asupra femeilor, fie că vorbim de violenţa domestică, violul, abuzul sexual şi hărţuirea sexuală.

Evenimentul mizează pe o structură intercalată în care articole de presă, poveștile adunate de la voi și chiar experiența proprie a actorilor, vor fi ficţionalizate și dramatizate. În regia lui Cătălin Mardale, pe un text de Andreea Tănase, piesa de teatru care se va desfășura în timpul călătoriei este concepută exclusiv pentru Lights On – The Night Art Festival.

În timp ce autobuzul electric va străbate străzile Timișoarei, publicul va fi transpus într-o lume nouă, în care se vor întâmpla lucruri neașteptate, emoționante. Suntem convinși – cursa de noapte a acestui teatru itinerant își va lăsa amintiri de neuitat în inimile tuturor celor prezenți, creând o legătură specială între viața de noapte, teatru și comunitate.

Evenimentul este deschis pentru toată lumea vorbitoare de limba română, inclusiv persoanelor nevăzătoare sau cu limitări motrice.

BILETE AICI

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.