Pornim împreună la pas în Circuitul Instalațiilor de Lumină, poposim lângă malul râului și admirăm lucrările din cadrul Lights On Bega, dar nu uităm nici de The Lighthouse, punctul zero al festivalului. Toate acestea în timp ce orașul ni se dezvăluie, ne lasă să-i citim poveștile și să-i vedem, prin ochelarii unor perspective noi, unicitatea arhitecturală și moștenirea patrimoniului local.

Cu ajutorul ghizilor de turism acreditați de la Timisoara Tour Guide, plimbările nocturne din cadrul Lights On – The Night-Art Festival se transformă în tururi ghidate, în fiecare seară începând cu ora 22:00 și 00:00*.

Inspirate de seria NightSeeing a lui Leni Schwendinger, cunoscută creatoare a tururilor de noapte în orașe precum New York, Londra, Berlin sau Paris, aceste tururi vor oferi participanților ocazia de a descoperi frumusețea și farmecul Timișoarei într-un mod inedit și captivant. Instalațiile luminoase ne vor ajuta să descoperim noi dimensiuni și valențe ale locurilor pe care le parcurgem, în timp ce iluminatul urban ne va fi sprijin și martor în această călătorie în care aducem în prim-plan orașul, cu ale sale detalii arhitecturale, monumente, spații publice și multe alte elemente, și-l transformăm într-o lecție de istorie, de viață, de artă.

Nu vă fie teamă să priviți orașul într-un mod diferit, să-i decodificați umbrele luminilor sclipitoare pentru a descoperi potențialul nopții, să-l înțelegeți.

*Tururile vor fi oferite atât în limba română, cât și în engleză unui număr de maxim 30 de participanți/seară, fără limită de vârstă.

ÎNSCRIERI AICI

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.