Manuel Garcia-Ruiz este un cercetător în sociologie la Centrul de Cercetare și Studii în Sociologie al Institutului Universitar din Lisabona (CIES-Iscte). De-a lungul carierei sale, a ocupat poziția de profesor invitat în diferite universități și a fost consilier științific pentru diverse departamente, organizații și proiecte.

Domeniul său de cercetare este vast și acoperă patru subiecte principale: (i) viața de noapte, festivalurile și turismul, (ii) brandul orașelor, strategiile de regenerare prin cultură, artwashing-ul și comercializarea artelor, (iii) artistificarea, cultura și carierele artistice ale profesioniștilor emergenți și (iv) metode și metodologii, cu o atenție specială pentru cercetarea pe timp de noapte.

Garcia-Ruiz este autorul mai multor lucrări și capitole în domeniul emergent al Studiilor de Noapte și editor al diferitelor publicații pe teme de studii urbane, studii de noapte și sociologie culturală.

A fondat și coordonează International Night Studies Network (ISNS), este coordonatorul Rețelei de Etnografie Urbană (Etno.Urb) și directorul Urban Audiovisual Festival (UAF). Este, de asemenea, un consilier de festival recunoscut, specializat în artă în întuneric și pe timp de noapte, și un curator de talente bine cunoscut în domeniul noilor media și al artei luminoase.

Prin activitatea sa de cercetare și implicare în proiecte culturale inovatoare, Manuel Garcia-Ruiz contribuie semnificativ la înțelegerea și dezvoltarea societății contemporane.

Biletele pentru Culture of Nightlife Conference sunt disponibile aici.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.