Rămânem în zona râului Bega – cu lumini, cu oameni, cu acte artistice, cu pofta de a ne întâlni, cu tot. Și profităm, în cel mai pozitiv mod cu putință, de prezența instalației Floating Earth în zonă, o Gaia care ne invită să privim Pământul mai atent, să ne punem întrebări, iar ea să ne fie ghid în răspunsuri.

Lights On Bega, cu a sa lumină și atenție pe care le plasăm pe primul canal navigabil din România în cadrul The Night-Art Festival, vă așteaptă în perioada 29 septembrie – 8 octombrie la Concerte și Recitaluri Artistice. Dincolo de componenta socială, de entertainment, aceste întâlniri sonore își propun să atragă atenția asupra nevoii urgente de cumpătare și conlucrare pentru a salva natura și a proteja resursele planetei noastre.

Spectatorii vor avea oportunitatea de a se bucura de muzică în aer liber într-un loc drag orașului, pe Podul de Fier din cartierul Iosefin. Recitalurile și concertele vor fi programate în preajma asfințitului, și nu întâmplător am făcut această alegere. Avem în minte o imagine clară ale acestor performance-uri artistice – în lumina plăpândă a soarelui care coboară pe cer, razele sale calde îmbrățișează ”scena” și oamenii prezenți își deschid ochii, mintea și sufletul și fac loc mesajului nostru.

Vrem să inspirăm și să motivăm publicul să acționeze într-un mod responsabil față de mediul înconjurător. Sperăm ca notele muzicale să atingă corzile sensibile ale fiecăruia din cei prezenți și să receptați muzica artiștilor ca o declarație de iubire către natură, către locul care ne este cămin, adăpost, casă și acasă.

Alăturați-vă nouă în această experiență culturală și haideți să reflectăm asupra responsabilității noastre, a tuturor, de a proteja planeta pentru generațiile viitoare. Noi am pregătit locul de întâlnire și sperăm că, sub privirile atente ale artei și ale naturii, să ne luăm un angajament pentru protecția mediului. Împreună, putem crea armonie.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.