Cu un program eclectic și variat, fiecare performance din cadrul Night Gigs este o surpriză pregătită pentru public. Ai putea ajunge la un moment muzical, la un show de improvizație sau la un drag show. Într-o clădire cu o istorie aparte sau într-un apartament aproape de centrul orașului. Misterul este ingredientul magic al acestor seri de toamnă din cadrul The Night-Art Festival.

Vei cunoaște oameni noi, vei fi parte a unei experiențe colective cu totul aparte și îți vei crea cele mai frumoase amintiri artistice în anul în care orașul de pe Bega se mândrește cu un titlu special – acela de Capitală Europeană a Culturii.

Ești nerăbdător să vii la Night Gigs? Îți dezvăluim o parte din invitați și performance-uri.

Just Push Play
Un spectacol de improvizație în care totul se construiește pe loc. Fără regizor, fără scenariu. Telecomanda va fi în mâna publicului timișorean. Sub aripa talentatului colectiv al actorilor implicați, scenele se nasc și evoluează spontan, ducând publicul într-o călătorie neașteptată de fiecare dată.

Bogdan Vaida
Absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, pianistul Bogdan Vaida derulează de mai bine de 8 ani încoace spectacole în spații neconvenționale – în țară, dar și în străinătate, în încercarea de a aduce oamenii mai aproape de muzică. Un nume cunoscut pe scena muzicii clasice contemporane din România și un adevărat povestitor sonor, Bogdan transpune publicul într-o lume plină de emoție cu fiecare interpretare a sa.

Dragoș Pop
Cu o remarcabilă abilitate pentru comic și o intuiție deosebită pentru a evidenția ironiile vieții, actorul Dragoș Pop transformă fiecare moment într-o ocazie pentru un râs autentic. Prin calitatea sa de artist al cuvintelor, el navighează cu măiestrie prin complexitatea realității contemporane, aducând în prim-plan observații despre viața de zi cu zi și abordând teme sociale.

Drag Show
În cadrul acestei componente va avea loc o celebrare vibrantă a diversității, expresivității și artei, o revoluție a spiritului și a individualității, într-un amalgam de culoare, muzică și dramă, unde autenticitatea și libertatea de expresie ating cote maxime.

Cezar și Adi
Atunci când nu sunt în formulă completă alături de întreaga formație, Adi Despot și Cezar Popescu aduc publicului bucurie în formulă de duo. Cei doi muzicieni talentați și pasionați spun că Acu2tic este pentru ei o întoarcere la origini, amintindu-și cu drag de adolescența în care, oriunde mergeau, aveau o chitară agățată în spate, iar fiecare popas însemna un cântec. Melodiile din vastul repertoriu al trupei Vița de Vie sunt reimaginate într-o variantă acustică modernă.

Radu Almășan
Numele său este sinonim cu talentul și ritmul, și parcă încă nu există o petrecere completă fără una dintre piesele dansante care l-au consacrat acum mai bine de două decenii. În calitate de solist, compozitor și lider al celebrei trupe Bosquito, Radu Almășan a adus în fața publicului, cu măiestrie, un fusion de rock latin, cu o gamă eclectică de influențe. Chiar și după o perioadă petrecută peste Ocean, el a revenit în țară cu același entuziasm pentru a continua să aducă muzica mai aproape de inimile publicului român.

Tudor Giurgiu
Fondator al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu nu este doar un pionier al cinematografiei, ci și un adevărat vizionar în lumea artei. Ca regizor și producător, acesta și-a pus amprenta asupra industriei cinematografice românești și europene cu opere premiate precum „Despre oameni și melci” și „De ce eu?”. De asemenea, este un lider în dezvoltarea industriei filmului din România, susținând tinerii cineaști și promovând valori culturale prin arta cinematografică.

Șerban Țigănaș
Arhitectul Șerban Țigănaș este mintea creativă din spatele unor dintre cele mai spectaculoase și influente clădiri publice construite în România de la Revoluție încoace. Cu o pasiune arzătoare pentru arhitectură și o abilitate deosebită de a da viață conceptelor inovatoare, el este una dintre cele mai puternice voci din acest domeniu. În calitate de fondator al unuia dintre cele mai mari birouri de arhitectură din Cluj și în calitate de decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din același oraș, Șerban Țigănaș a demonstrat întotdeauna un angajament profund față de dezvoltarea și evoluția arhitecturii.

Amalia Gaiță
Cu o abordare muzicală eclectică, în care îmbină cu pricepere elemente de soul-rock, funk și jazz, Amalia reușește să captiveze fiecare spectator în parte prin timbrul vocal unic și atitudinea sa fermecătoare. Alături de talentata sa trupă, artista a lansat două albume captivante, cel mai recent fiind „The Grey EP,” chiar în 2023. Cu o prezență scenica magnifică, Amalia promite să ofere o experiență muzicală de neuitat pentru toți cei prezenți.

JazzyBIT
JazzyBIT este un trio de jazz extrem de energic din Timișoara, care reușește să ofere o combinație explozivă de jazz și rock. Stilul lor muzical, denumit „loud jazz”, este o adevărată experiență auditivă. Cu peste 250 de concerte la activ în cei 10 ani de existență, muzicienii talentați au reușit să atragă atenția publicului prin detaliile inedite aduse în repertoriu.

Night Gigs se desfășoară în perioada 1 – 10 Octombrie, în fiecare seară de la ora 22:00, iar bilete pot fi achiziționate de aici.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.