V-am invitat să contribuiți la vibrantul peisaj cultural al Timișoarei și să faceți parte din magia The Night-Art Festival, iar voi ne-ați răspuns îndată. Iată că a venit momentul să anunțăm evenimentele propuse de voi care vor beneficia de suport financiar și ajutor în implementarea ideilor, astfel încât viziunea voastră să devină o realitate concretă.

Radu Salcudean ne-a captivat cu două propuneri creative legate de fotografie. Prima dintre ele constă într-un curs de light painting, care include o prezentare teoretică a genului fotografic și a tehnicilor light painting, urmată de o sesiune practică cu materiale speciale și o evaluare tehnică a rezultatelor. Un eveniment oportun pentru a învăța arta light painting sub îndrumarea unui expert cu o vastă experiență în domeniu. A doua propunere este o experiență de artă interactivă, inspirată de evenimentul de artă acționistă din 2012 intitulat „my sun shines where I want”, unde fotograful a explorat legătura crucială dintre el și sursa de lumină. În cadrul Lights On, vom organiza o sesiune foto nocturnă, urmată de printarea și expunerea fotografiilor în format 10×15 într-un spațiu public, oferind astfel publicului posibilitatea de a interacționa cu aceste creații unice și de a le recupera, în cazul în care au fost subiecți.

Demeter Lehel, reprezentantul unei mici firme de închirieri biciclete electrice, ne-a spus că echipa sa dispune de 10 biciclete electrice de ultimă generație și se specializează în organizarea tururilor atât în natură, cât și în mediul urban, oferind oportunități inedite pentru pasionații de ciclism. În cadrul Lights On, își propun să organizeze ture ghidate în oraș, cu o durată aproximativă de 2 ore, deschise atât persoanelor individuale, cât și grupurilor interesate. Aceste tururi vor explora punctele de interes din oraș, iar în funcție de cerere, pot include și vizite la locațiile speciale din cadrul festivalului.

În rândul propunerilor acceptate se înscrie și cea a lui Mihai Stescu, care va organiza o proiecție specială a filmului documentar „Faces of Autism: David. Drumul către ceilalți”. În cadrul acestui eveniment, el dorește să oferim publicului o experiență completă, aducând în prim-plan și fotografii din proiectul în care este implicat – facesofautism.ro. După proiecție, audiența va fi invitată la o discuție interactivă și informativă despre neurodiversitate și autism, cu scopul de a spori conștientizarea și înțelegerea acestor aspecte importante ale sănătății mintale.

Cu mare entuziasm vă prezentăm și ideea Mariei Sgircea, un workshop colaborativ, în care designul devine accesibil pentru toată lumea. Împreună cu participanți și cu ajutorul echipamentelor numerice din atelier, vor fi produse o serie de obiecte de iluminat personalizate. Fie că sunteți profesionist sau novice în design, veți pleca acasă cu o lampă decorativă unică și un sentiment de realizare. Acest obiect de iluminat, alcătuit dintr-o bază de lemn cu alimentare USB și/sau pe baterii, bandă LED și acrilic, poate fi personalizat de fiecare participant cu desene, texturi preselectate sau chiar de mâna lui. Atelierul va fi organizat și facilitat de către Maria SGIRCEA și Alexandra SPIRIDON în cadrul makerspace-ului FOR, aflat la FABER Timisoara.

Am ajuns și la ultima propunere, cea a lui Dobrescu Sebastian. Connecting in the Night este un workshop inovator și transdisciplinar, adresat publicului interesat de meditatie, yoga, mindfulness. Acest eveniment îmbină meditația ghidată, exercițiile de respirație și soundhealing-ul cu elemente de teatru senzorial și clasic, oferind participanților o experiență profundă de învățare prin acțiune. Structurat în trei etape distincte, workshopul încurajează explorarea diferitelor aspecte ale conexiunii: conexiunea cu sinele, cu ceilalți și cu mediul înconjurător. Fiecare etapă include meditație ghidată, exerciții practice și momente de feedback și dezbatere. Acest atelier nu este doar o oportunitate de a vă conecta mai profund cu voi înșivă și cu ceilalți, ci și un mod inedit de a învăța și de a experimenta concepte de mindfulness și dezvoltare personală. Indiferent dacă participați individual sau împreună cu un partener, veți pleca cu o mai mare înțelegere a empatiei, creativității și comunității, alături de instrumente utile pentru a gestiona stresul din viața cotidiană.

Mulțumim tuturor celor care și-au făcut timp să se înscrie la acest call. Ne-ar fi plăcut să vă putem alege pe toți.

Curând vom anunța programul tuturor evenimentelor.