Asociația Daisler împreună cu Iulius Town prezintă Culture of Nightlife, conferința națională dedicată culturii vieții de noapte. Un eveniment care expune și explică rolul evenimentelor culturale ce au loc după lăsarea întunericului, totul plecând de la ideea că lumina educă, inspiră și conectează.

Conferința are ca scop educarea publicului generalist, dar și a operatorilor culturali sau a autorităților. Vom dezbate împreună felul distinct în care femeile și bărbații înțeleg și participă la diverse activități culturale pe timp de noapte, încercând să înțelegem cum putem face orașul mai prietenos din punct de vedere cultural cu locuitorii săi pe baza unei oferte culturale ușor de înțeles.

Evenimentul va reuni invitați internaționali cu CV-uri impresionante, care fac parte din organizații influente și cunoscute la nivel global, precum International Night Studies Network. La Timișoara va fi prezent și Night Mayor of Amsterdam – primarul de noapte fiind persoana responsabilă de organizarea și dezvoltarea armonioasă a vieții culturale de noapte – o funcție care poate fi întâlnită în doar câteva orașe din întreaga lume.

Cu o abordare interdisciplinară, conferința va căuta să identifice sinergiile dintre societate, tehnologie și artă, evidențiind modul în care aceste elemente pot colabora pentru a transforma orașele în locuri vibrant culturale, care să reflecte diversitatea și creativitatea comunităților locale. În plus, întreaga experiență oferită de Asociația Daisler la Timișoara prin intermediu The Night-Art Festival va fi o mică demonstrație a ceea ce viața culturală de noapte poate să aducă – de la tururi ghidate la momente artistice inedite.

 

BILETE AICI

 

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.