În perioada 8 – 17 septembrie, Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe se va transforma într-o oază de lumină și magie, datorită instalației „Firefly Field” by Studio Toer. Întregul spațiu se va umple cu minuni, unele care ne-au fermecat copilăria și ne-au permis încă de mici să credem în magie: licuricii.

„Firefly Field” este mult mai mult decât o simplă instalație de lumină; este o poveste care aduce în viață amintiri din copilărie. Acele clipe magice sunt acum redate într-un mod spectaculos prin intermediul acestui câmp de lumină unic. Studio Toer dorește să aducă înapoi acea senzație de uimire și încântare pe care o simțeam când eram copii, când totul părea posibil și fără griji.

Instalația „Firefly Field” este alcătuită dintr-o serie de lumini LED plasate în mici capsule transparente, fiecare susținută de tije de oțel subțiri, aproape invizibile. Această construcție ingenioasă face ca lumina să se miște într-un mod neuniform, reușind să creeze efectul unei grădini de licurici. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să se plimbe prin acest peisaj feeric, să se simtă în mijlocul unui vis luminos și să se reconecteze cu al lor copil interior. „Firefly Field” este un exemplu clar al modului în care arta și tehnologia pot colabora pentru a crea experiențe memorabile și inspiraționale pentru toți cei care îl vizitează.

Nu este pentru prima dată când Lights On ajunge în Sfântu Gheorghe. În ultimii ani, celebrele instalații Gaia și Museum of the Moon au luminat orașul, prin evenimente desfășurate în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe.