Cu sufletul însetat de frumos și cu dorința de a aduce magia artei luminoase în inimile timișorenilor, The Night-Art Festival debutează în Piața Victoriei din Timișoara pe 29 septembrie, începând cu ora 20:30. Evenimentul se anunță a fi un adevărat spectacol de lumină și sunet, care va transforma noaptea orașului într-o experiență artistică unică. Evenimentul de deschidere a festivalului promite să fie de neuitat, cu trei momente deosebite care vor captiva publicul din prima clipă.

K-lu, un artist vizual și sonor de excepție, va oferi un live show care va teleporta audiența într-o lume a formelor și sunetelor surprinzătoare. Cu ajutorul tehnologiei, acest artist talentat va crea un univers de neimaginat.

Aural Eye va aduce magia video mapping-ului la Timișoara, transformând clădirile și obiectele în adevărate pânze de pictură digitale. Spectatorii vor fi martorii unui spectacol vizual uluitor, în care orașul prinde viață și spune povești fascinante.

Un alt element memorabil va fi prezența instalației „Giant Babies„, copiii uriași care se vor plimba printre participanți. Aceștia vor aduce un strop de fantezie în Piața Victoriei și vor umple inimile tuturor cu bucurie și admirație.

The Night-Art Festival nu este doar un festival de lumină și artă, ci și o experiență culturală de neegalat. Publicul va avea ocazia să descopere opere de artă contemporană, instalații luminoase și creații inedite care vor transforma orașul într-un muzeu interactiv în aer liber. Cu o viziune de a aduce arta mai aproape de oameni, festivalul are ca scop să creeze o conexiune profundă între artiști și comunitatea locală. Pregătiți-vă să fiți uimiți!

P.S.: Aural Eye și Giant Babies revin și sâmbătă și duminică. K-lu va fi prezent doar vineri, deci musai să nu-l ratați.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.