Cel mai verde oraș al României, Sfântu-Gheorghe, găzduiește între 30 iulie și 8 august celebra instalație de lumină Gaia, opera britanicului Luke Jerram, într-o expoziție organizată de Lights On România și Primăria Municipiului Sfântu-Gheorghe.
Așa că hai să vedem despre ce e vorba.
EXPUNERE LIBERĂ:
Expoziția de la Sfântu Gheorghe este prima după o lungă perioadă de timp realizată în România fără echipamente de susținere de mare tonaj. Dacă la Cluj-Napoca sau Iași sau Satu Mare am folosit o macara pentru a suspenda instalațiile în siguranță, ei bine, la Sfântu-Gheorghe expoziția e găzduită de celebrul parc Elisabeta din Centrul orașului, înțesat de arbori maturi care servesc și ca puncte excelente de ancorare.
DESPRE EXPOZIȚIE:
Gaia e expusă liber între 30 iulie și 8 august în inima parcului Elisabeta (Erszebet Park) din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe. Practic, n-ai cum să o ratezi. Poți să vii la orice oră să o vezi, grație ridicărilor restricțiilor de circulație pe timp de noapte în România.
Mai mult, te vei putea bucura de scaunele de plajă special amenajate la fața locului sau vei putea pedala pe bicicleta tandem adusă acolo de autoritățile din Sfântu-Gheorghe (ținta e măcar 560 de kilometri, adică exact numărul de ani de existență pe care municipiul din inima României îi marchează în 2021). Cool, ha?
DESPRE GAIA:
“Sper ca vizitatorii să vadă Gaia și să înțeleagă cum arată Pământul din spațiu, un loc incredibil de frumos și de prețios. Un ecosistem de care trebuie să ne îngrijim urgent, singura noastră casă” – Luke Jerram, visual artist
IMPORTANT
Datorită amplasamentului în Parcul Elisabeta, autoritățile locale din Sfântu-Gheorghe au modificat regulamentul de acces în parcul central, statul pe iarbă fiind permis.
Acest lucru înseamnă că odată cu Lights On Showcase, oamenii se pot bucura de picnicuri pe iarbă sau pot să își găsească cel mai confortabil loc din care să privească noaptea Gaia, instalația de lumină care colorează vara.
Expoziția de la Sfântu-Gheorghe este susținută financiar de Primăria Municipiului Sfântu-Gheorghe și sprijinită logistic de Mercedes-Benz by ATP Motors.