Avem constant nevoie de lumină în jurul nostru și în viețile noastre, iar din acest motiv, festivalul de lumină Lights On și Iulius Town prezintă în premieră pentru Timișoara expoziția Gaia, sub egida Lights In The Park.
Ceea ce știm sigur despre Planeta Pământ este că e într-o continuă mișcare. O mișcare subtilă și elegantă, insesizabilă pentru ochiul uman.
Între 11 și 20 iunie acest lucru se va schimba puțin, pentru că de data aceasta va putea fi văzută apropiindu-se de Timișoara, întruchipată în Gaia, instalația de lumină a artistului britanic Luke Jerram. Aceasta este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA și are o dimensiune de 7 metri, fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezentând 18 kilometri din suprafața planetei.
Instalația va fi amplasată în aer liber în complexul Iulius Town, accesul fiind gratuit pentru public cu condiția respectării regulilor și restricțiilor pentru păstrarea distanței minime de siguranță. Personalul de pază va supraveghea în permanență expoziția, astfel că publicul este rugat să urmeze întru totul instrucțiunile primite. La fața locului vor fi indicatoare clare care marchează aceste reguli în conformitate cu legislația în vigoare.
De asemenea, împreună cu partenerii noștri de la Iulius Group vom organiza un concurs de fotografie pentru vizitatorii instalației, concurs despre care vom posta detaliile cât de curând.
Planeta Pământ este cea care ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi și pentru a ne dezvolta, însă tindem să uităm de cele mai multe ori acest lucru. Uităm să îi acordăm și noi atenția și grija atât de necesare pentru a ne permite și nouă să fim aici cât mai mult timp. Ne bucurăm, ocazional, de mici părți din ea atunci când găsim un loc special, însă rar ne este dată oportunitatea să îi vedem întreaga frumusețe, așa cum ea o poate vedea pe a noastră.
Acest lucru se va schimba timp de 10 zile pentru că vom avea șansa să îi admirăm măreția la doar câțiva pași de noi și poate, doar poate, vom înțelege mai bine cât de fragil și de extraordinar este locul în care trăim.
Lumina nu se stinge niciodată.