Aflată de mai mulți ani în echipa de comunicare a Lights On, Ioana e una dintre vocile care dau personalitate întâmplărilor din cadrul evenimentelor Asociației Daisler. „Alături de colegii mei, căutăm cele mai creative moduri de a face cât mai vizibil evenimentul și rolul lui. Prin tot ceea ce facem, dorința e de a crea o legătură între artă și public, de a transmite mesaje puternice în comunitate și de a stârni curiozitate. Ce pot să spun e faptul că munca e de fiecare dată o provocare, însă bucuriile sunt pe măsură”. Una dintre marile bucurii e să stea de vorbă cu artiștii invitați în festival și să descopere, astfel, detalii interesante din culise. „Am avut deja discuții cu o parte dintre creatorii instalațiilor luminoase care vor fi expuse în Timișoara și pot să spun că fiecare poveste în parte este «Wow». De la mesaje la inspirația din spate. Cu siguranță va fi o experiență de neuitat!”, ne promite Ioana, după ce a aruncat un ochi dincolo de cortina care se va ridica pe 27 august. „Cred că cea mai mare provocare e de a prezenta la adevărata valoare fiecare element al proiectului. De a transmite emoția la cea mai mare intensitate. Pentru că, până la urmă, departamentul de comunicare e cel care are puterea de a aduce publicul aproape, astfel că și responsabilitatea e pe măsură”.

Când vorbește de responsabilitate, Ioana se gândește în primul rând la rolul pe care evenimente precum The Night-Art Festival îl au pentru comunitățile în care au loc. „Văd aceste proiecte ca fiind cruciale pentru că aduc un suflu nou în comunitate, vin cu beneficii tangibile și contribuie la dezvoltare. Oamenii ies «din carapace», sunt tot mai curioși, mai deschiși, mai tentați să descopere noul. Proiectele de acest fel oferă publicului șansa de a se conecta mai profund cu ideea de creativitate și de liberă exprimare, creează un mediu cultural mai bogat și aduc arta în locuri și contexte mai accesibile. Cred că e nevoie de curaj, de creativitate și uneori chiar și de puțină nebunie pentru a pune pe picioare fel și fel de idei și mă bucur că pot fi parte din dintr-o astfel de poveste”.

______

IOANA PÎRLEA este licențiată în Jurnalism, are peste 10 ani de experiență în comunicare și media și este președinta JCI Cluj