Dacă ar fi să caute un stop-cadru pe „filmul” colaborărilor sale cu Lights On, Gabriel ar alege, fără discuție, un prim-plan dintre miile de zâmbete pe care le-a surprins chiar el pe camera foto la evenimentele organizate la Cluj, la București sau prin țară. Multe din fotografiile virale care au făcut atât de cunoscute proiectele Lights On poartă semnătura lui. În ele, se vede chiar asta: bucuria simplă – no filter needed! – a omului, indiferent de vârstă, în fața unei surprize vizuale, a unui efect de lumină sau a unui loc din orașul său pe care îl redescoperă cu totul altfel, sub bagheta magică a artiștilor invitați de Lights On.

Gabriel e alături de Lights On, sub o formă sau alta, de la furnizor de servicii la om de coordonare, încă de când festivalul de azi era un simplu concurs de idei pentru iluminatul festiv al unui colț de Cluj. E implicat în organizarea de evenimente de mai bine de un deceniu și simte cum mica comunitate de la început, oameni care s-au sprijinit cât au putut unii pe alții – „tu mă ajuți cu ceva la festivalul meu, eu te ajut cu ceva la al tău” – a crescut de la an la an. The Night-Art Festival – cel mai mare eveniment organizat vreodată de echipa Lights On – e, din acest punct de vedere, un prilej numai bun de schimb „know how” cu comunitatea artistică din Timișoara, dar și o extraordinară ocazie de testare la scenă mare a magiei Lights On.

Optimist din fire, Gabriel e convins că Night-Art Festival va depăși cele mai optimiste așteptări. Abia așteptă să fie totul pregătit, în bună ordine, pentru ca, la aprinderea luminilor, să surprindă pe aparatul foto efectul „wow” pe care l-a văzut de atâtea ori la proiectele Lights On…

______

GABRIEL ALDEA-TURCU este co-fondator KOMITI, SANDEI, DAY8. Fondator Clujlife.com.