I-au luat luni bune Cristinei să înțeleagă cât de mult poate schimba dispoziția, ziua și – de ce nu?! – chiar viața cuiva un eveniment în care dai tot ce ai tu mai bun. Ea chiar a dat tot ce a avut mai bun în organizarea unui proiect studențesc în universitatea la care studiază. Era prima ediție și, desigur, n-or fi ieșit toate chiar cum și-ar fi dorit, deși reacția publicului a fost una foarte bună. Dar s-a întâmplat să aplece urechea la răutățile unor colegi, iar asta a demoralizat-o tare, i-a zdruncinat încrederea în sine. Abia la începutul anului universitar următor, când a auzit, pe holurile universității, tineri întrebând când se mai organizează evenimentul respectiv, care le plăcuse foarte mult sau despre care auziseră lucruri bune, Cristina Milache și-a dat seamă că făcuse, de fapt, o treabă excelentă. „Ce m-a bucurat să aud asta! Unii colegi îmi spuseseră că evenimentul îi ajutase să realizeze că specialitatea la care activau nu era pentru ei și că trecuseră la altă specializare. Practic, am ajutat un tânăr să nu se lase de facultate, pentru că sigur și să-și găsească un drum mai potrivit pentru el”.

Până la urmă, experiențele din organizarea evenimentelor studențești i-au prins bine Cristinei. Nu i-au trebuit nici 5 minute lui Andi Daiszler, directorul Lights On România, să se convingă că studenta din fața sa, care vorbea cu atâta însuflețire, era chiar omul de care avea nevoie la Night-Art Festival în coordonarea echipei de voluntari, fără de care un eveniment de aceste dimensiuni nici nu poate fi conceput. „I-am promis că o să fie greu, i-am promis că va fi imposibil uneori, dar i-am promis că ne vom distra foarte mult, iar la final, când o să tragem linie, o să fie mândră de eforturile ei și ale echipei sale”, își amintește Andi. Cristina a acceptat imediat provocarea. Simte că a intrat în genul acela de evenimente care îți schimbă dispoziția, ziua și – de ce nu?! – chiar viața. Ei i-a schimbat-o deja: „Night-Art Festival e cel mai mare proiect în care activez, simt că e o poartă foarte mare care mi s-a deschis”. Iar acum, abia așteaptă să vadă cum le va schimba viețile voluntarilor pe care îi va coordona la Night-Art Festival, la Timișoara.

______

Cristina Mihalache este studentă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și unul din coorodnatorii de departament din asociația de studenți a universității (ASUAD).