Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

The Night-Art Festival

septembrie 29 - octombrie 8

O privire unică asupra experienței vieții de noapte românești în orașul Timișoara, Capitala Europeană a Culturii din 2023.

Bazat pe experiența Festivalului de Light-Art Lights On.

Include:
Proiectul „The Lighthouse”
Subproiectul „Lights On Bega”
Conferința despre cultura vieții de noapte
Circuitul de lumină Lights On
Spectacole de noapte
Teatru de noapte
Plimbări nocturne
Schimb internațional de lucrări între Lights On și Light Night Leeds (UK)
Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca construiesc pentru prima dată două opere de artă
Deschidere pentru evenimente satelit conexe

Programul Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023 se ocupă de multe activități care au loc în intervalul orar 9:00 – 22:00. Dar ce se întâmplă după întuneric în Capitala Europeană a Culturii și de ce viața de noapte nu aparține programului Capitalei Europene a Culturii? Ei bine, despre asta este vorba în festivalul Night-Art. Încercarea de a vedea cum cultura poate influența și viața de noapte și de a avea un impact pozitiv asupra tuturor, în timp ce permite celor care au nevoie să se odihnească să facă exact asta. Prezentarea diferitelor aspecte ale culturii cât mai multor oameni posibil.

Timp de 10-15 zile vom cerceta, prezenta și pilota diverse aspecte ale culturii vieții de noapte care implică oamenii din Timișoara și turiștii.

Diferite zone din Timișoara (România), inclusiv periferie și centrul orașului, locații cunoscute sau mai puțin cunoscute.

________
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George by BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors
Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.
Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, NHood, Pressone.ro, G4Media.ro

Detalii

Începe:
septembrie 29
Se termină:
octombrie 8
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Cartier Iosefin
Timișoara, Timiș România + Hartă Google

Organizator

Lights On România