Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Lights On Bega

octombrie 3 - octombrie 12

Ne vedem în cartierul Iosefin, în vecinătatea Podului de fier.

Lights On Bega este mai mult decât un eveniment cultural și artistic – este o invitație la reflecție, la luarea de măsuri și la schimbarea atitudinii noastre față de mediul înconjurător. În centrul acestei manifestări strălucește instalația Floating Earth, creația remarcabilă a celebrului artist britanic Luke Jerram, ce reprezintă Pământul într-o mărime și detaliu uimitoare și invită privitorii să mediteze asupra fragilității și splendorii planetei noastre.

Evenimentele adiacente din cadrul Lights On Bega se învârt, la propriu, în jurul instalației Floating Earth. Avem experiențe sonore în prag de asfinițit, adevărate călătorii emoționale în care vom simți legătura noastră profundă cu întregul univers și ne vom gândi la modurile în care putem contribui la protejarea naturii. Mai apoi, ne lăsăm pe mâna ghizilor turistici și o luăm la pas într-o plimbare care ne va da ocazia să ne familiarizăm atât cu mesajul artistic al lui Luke Jerram, cât și cu preocupările acestuia privind degradarea rapidă a mediului.

Toate acestea – expunerea instalației Floating Earth, concertele și recitalurile artistice, dar și tururile ghidate care vor avea loc în vecinătatea ei – sperăm să trezească conștiința și să inspire acțiuni pentru un viitor mai bun, în care să protejăm și să prețuim planeta casă.

________
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George by BCR.

Sponsori: Fan Courier, ATP Motors
Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.
Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, NHood, Pressone.ro, G4Media.ro

Detalii

Începe:
octombrie 3
Se termină:
octombrie 12
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Cartier Iosefin
Timișoara, Timiș România

Organizator

Lights On România