Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lights On Bega

3 octombrie, 2023 - 12 octombrie, 2023

Lights On Bega este mai mult decât un eveniment cultural și artistic – este o invitație la reflecție, la luarea de măsuri și la schimbarea atitudinii noastre față de mediul înconjurător. În centrul acestei manifestări strălucește instalația Floating Earth, creația remarcabilă a celebrului artist britanic Luke Jerram, ce reprezintă Pământul într-o mărime și detaliu uimitoare și invită privitorii să mediteze asupra fragilității și splendorii planetei noastre.

Evenimentele adiacente din cadrul Lights On Bega se învârt, la propriu, în jurul instalației Floating Earth. Avem experiențe sonore în prag de asfinițit, adevărate călătorii emoționale în care vom simți legătura noastră profundă cu întregul univers și ne vom gândi la modurile în care putem contribui la protejarea naturii. Mai apoi, ne lăsăm pe mâna ghizilor turistici și o luăm la pas într-o plimbare care ne va da ocazia să ne familiarizăm atât cu mesajul artistic al lui Luke Jerram, cât și cu preocupările acestuia privind degradarea rapidă a mediului.

Toate acestea – expunerea instalației Floating Earth, concertele și recitalurile artistice, dar și tururile ghidate care vor avea loc în vecinătatea ei – sperăm să trezească conștiința și să inspire acțiuni pentru un viitor mai bun, în care să protejăm și să prețuim planeta casă.

______
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.

Details

Start:
3 octombrie, 2023
End:
12 octombrie, 2023
Event Category:

Venue

Bega
Timișoara, Timiș România

Organizer

Lights On România