Festivalul nostru aduce lumina în întuneric și cultura în viața de noapte a orașului. Pentru a vă bucura la maxim de experiență și a contribui la un eveniment reușit, vă prezentăm câteva recomandări și reguli simple de respectat:

Începem cu încurajările – Ce să faci la The Night-Art Festival.

ÎNAINTE DE FESTIVAL:

1. Stinge lumina acasă. Și televizorul. Suntem un festival de lumina prietenos cu mediul, cu numărul de kWh atent măsurați. Prin simpla participare la festival, fiecare persoană devine o veritabilă sursă de economisire a energiei, întrucât instalațiile luminoase înlocuiesc temporar nevoile obișnuite de consum energetic precum televizoarele, laptopurile sau alte electronice și electrocasnice.

2. Lasă mașina acasă. Hai la o plimbare cu autobuzul, bicicleta sau pe jos. Instalațiile și activitățile din program sunt poziționate la walking-distance unele de altele, așa că te invităm să explorezi orașul noaptea, într-o plimbare prin oraș.

3. Salvează harta, vei avea nevoie de ea. Asigură-te că ești la curent cu locațiile instalațiilor și ale evenimentelor. Uite-o aici.

4. Invită-ți prietenii. Împarte bucuria cu prietenii și familia. Cu cât suntem mai mulți, cu atât luminăm mai tare și din interior.

5. Night Gigs e o surpriză, lasă-te purtat de experiență. Nu e necesar să afli dinainte cine va fi prezent / ce momente artistice vor fi în seara în care dorești să mergi / locația, vei descoperi acolo.

FREE TIP: Dacă nu știi cum și de unde să începi să te bucuri de experiența The Night-Art Festival, hai la Night Walks, tururile noastre ghidate pe timp de noapte. Înscrieri aici.

ÎN TIMPUL FESTIVALULUI:

1. Scanează QR code-urile ca să afli mai multe despre evenimentele la care iei parte, despre instalațiile pe care le privești sau despre artiștii care le-au creat.

2. Vizitează paginile noastre de Facebook și Instagram, site-ul oficial și broșura festivalului pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă la festival.

3. Întreabă-i pe voluntarii noștri ori de câte ori ai o nelămurire. Ei te vor îndruma spre cea mai rapidă soluție.

4. Fă fotografii cu instalațiile și share-uiește-le pe social media. Dacă ne dai tag, poate vei ajunge pe story-ul nostru. Folosește hashtag-ul #CultureDoesntSleep

5. Simte-te liber să ne împărtășești experiența ta din cadrul festivalului. Dă-ne un mesaj pe social media sau trage-ne de mână când ne vezi. Vom sta mult la The Lighthouse.

6. Descoperă afacerile locale din zonă. Oricând ai nevoie de o pauză, explorează ofertele locale din cartierul Iosefin. S-ar putea să fii surprins.

7. Respectă zonele închise sau interzise pentru a proteja operele de artă.

8. Dacă vrei să pui întrebări artiștilor/invitaților sau să interacționezi cu ei la sesiunile de live talk / dezbateri, așteaptă momentele potrivite sau sesiunile de Q&A.

9. Fii deschis la interacțiuni și încurajează conversații pozitive cu ceilalți participanți.

10. Dacă observi un comportament nepotrivit, raportează-l personalului festivalului sau forțelor de ordine.

Iar acum, câteva mențiuni necesare – Ce să nu faci la The Night-Art Festival:

1. Nu pune mâna pe instalații! Oricât de tentant ar fi să-ți lași amprenta, este foarte important ca instalațiile să-și păstreze integritatea, astfel încât cât mai mulți oameni să se poată bucura de ele.

2. Nu te înghesui să participi la Night Gigs sau the Night Theater. Dacă ți-ai luat bilet locul tău este rezervat și te asigurăm că spectacolul nu va începe fără tine.

3. Nu trebuie să te grăbești. Instalațiile sunt disponibile toată noaptea, așa că nu e nevoie să dai din coate ca să ajungi primul în față.

4. Nu lăsa gunoi în urmă: Comportă-te responsabil și nu lăsa gunoi pe străzi. Ajută la strângerea gunoaielor lăsate de alții, dacă le vezi.

5. Nu crea zgomot excesiv: Păstrează nivelul de zgomot la un minimum pentru a nu deranja alți vizitatori sau vecini.

6. Nu consuma mâncare și băutură în apropierea instalațiilor.

7. Nu împinge sau deranja alți participanți: Fii conștient de spațiul altora și comportă-te civilizat.

8. Nu întrerupe spectacolele / dezbaterile: Păstrează liniștea în timpul spectacolelor pentru a permite tuturor să se bucure de experiență.

9. Nu ignora nevoile celor cu dizabilități: Oferă asistență sau spațiu celor cu dizabilități, dacă este necesar.

10. În cazul evenimentelor de tipul BYOB, evitați consumul excesiv de alcool. Este bine să vă bucurați de atmosferă, dar nu lăsați alcoolul să vă afecteze comportamentul.

Ne dorim ca The Night-Art Festival să fie o experiență minunată pentru toți participanții, așa că te rugăm să respecți aceste reguli simple și să contribuiți la atmosfera magică a evenimentului! Vă așteptăm cu brațele și sufletele deschise.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.