Peste 25.000 de vizitatori s-au perindat pe malul Begăi în primul weekend al Lights On Bega, considerat un adevărat regal vizual demn de un program de Capitală Culturală Europeană. Instalația creează o imagine de poveste atât în cursul zilei, dar mai ales la lăsarea nopții, atunci când nivelul ridicat al detaliilor face diferența. 

De la mari la mici, vizitatorii rămân surprinși la întâlnirea cu celebra instalație de lumină creată de Luke Jerram. Instalația e disponibilă pentru vizitare cu titlu gratuit în zona parcului Alpinet din Timișoara până duminică, 10 decembrie 2023, fiind adusă în premieră în România de către Asociația Daisler pentru Lights On.


______

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: ATP Motors, Daisler Print House.

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

 

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.