Într-un an cu totul și cu totul aparte pentru Timișoara, Asociația Daisler s-a alăturat poveștii cu și despre cultură. Astfel, Lights On Romania revine în orașul de pe Bega – de data aceasta cu cel mai complex proiect creionat vreodată de organizația clujeană: The Night-Art Festival, un eveniment născut din dorința de a promova cultura pe timp de noapte. Ba mai mult, cu ajutorul Getica OOH, asociația derulează cea mai mare campanie outdoor dedicată Capitalei Europene a Culturii.

Aproximativ 100 de locații de afișaj au fost amplasate în toată țara pe suporturi digitale și outdoor pentru a genera interes: de la drumul către mare sau către munte și până la bannerele amplasate chiar în Timișoara. Scopul? De a aduce în prim plan evenimentele și activitățile culturale într-un an în care titlul onorific poate genera o dezvoltare fantastică a zonei culturale și artistice.

În acest an Timișoara nu este un simplu oraș, ci o destinație culturală care își deschide porțile tuturor celor care doresc să se bucure de un adevărat festin cultural. Sub emblema inspirațională „Culture Doesn’t Sleep„, în această toamnă orașul de pe Bega devine gazda evenimentului The Night-Art Festival, un spectacol de artă nocturnă ce va reda farmecul creației sub cerul înstelat, totul în scopul de a promova cultura pe timp de noapte.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.