Camelia e unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Lights On. S-a implicat, în aproape 5 ani, în toate proiectele Asociației Daisler – Strada Potaissa, Centrul Verde și, desigur, Lights On. Nu e numai experiența e cea care îi dă o perspectivă aparte asupra poveștii care culminează, în această toamnă, cu The Night-Art Festival: e și faptul că, fiind responsabilă de partea de bugete și deconturi, are în fișa postului, trecut cu bold, misiunea de a contrabalansa efuziunile, absolut naturale, ale responsabililor cu latura artistică a evenimentelor pe care le organizează Asociația Daisler. Secretul, crede ea, e să găsești acel mix între persoanele cu viziune și cele care implementează proiectele și se asigură că viziunea aceea rămâne în anumite costuri.

Când faci misiune socială și nu un business random, cinic, orientat strict spre profit, se prea poate ca, la finele unui proiect, calculele să dea cu minus. „Andi Daiszler m-a convins prin felul lui de a fi, mi-a plăcut că vede altfel lucrurile, faptul că în proiectele lui nu se pune accent pe profit. Tot ce facem, facem pentru comunitate, asta mi s-a părut minunat și așa am decis să lucrez cu el. Apropo de bugete, chiar dacă eram pe minus, nu conta, făceam proiectele, chiar dacă trebuia să scoată Andi bani din buzunarul lui”.

Mai e ceva ce-i place Cameliei în proiectele Lights On: „Lucrăm pe baza unor principii foarte clar stabilite, așa că, indiferent despre ce bugete vorbim, despre ce bani ni se oferă, dacă doar unul dintre principii e încălcat, nu mergem mai departe. Poarte să vină oricine și să ne dea oricâți bani, dacă propunerea nu e în acord cu principiile în care noi credem, nu continuăm. Asta îmi place foarte mult!”, întărește Camelia. „Valorile proiectului nu permit să pui o instalație oriunde. Ea trebuie să pună un anumit loc în valoare, trebuie să transmită un mesaj. Sunt destui care consideră că instalațiile noastre sunt un fel de bibelouri: «Hai să îl punem la noi în hotel!», or asta, de cele mai multe ori, nu se potrivește cu tema proiectului, nu se potrivește cu nimic. Și atunci spunem, din start, «Nu!». E o chestiune de principii”.

______

CAMELIA POJAR este absolventă de Studii Europene și are experiență de peste 10 ani în producție și organizare de evenimente precum Techsylvania, Romanian Tech Nation, TedX, Codiax sau Ivan Patzaichin Mila 23