Arhitect și lighting designer, interesată de aspectele transdisciplinare care caracterizează relația dintre lumină și arhitectură: nu se putea o potrivire mai bună între Anda Maier și echipa Lights On. „Veștile circulă repede în comunitatea celor cu preocupări legate de iluminat, chiar și la nivel european. Întâmplarea face ca o prietenă din Olanda ne-a pus în legătură, știindu-i foarte bine atât pe cei din echipa Lights On, cât și pe mine, ca fiind timișoreanca. Mă atrage oricând tema luminii, în special în situația în care văd mult entuziasm, dorință de împărtășire a cunoștințelor și de deschidere către publicul larg”. Anda n-a stat mult pe gânduri când a venit vorba de a fi consultantul din teren al The Night-Art Festival la Timișoara.

„Vorbim de un eveniment de mare anvergură, cu o infrastructură complexă și o echipă solidă din alt oraș care trebuie să implementeze o serie de evenimente într-un alt oraș. A apărut nevoia de conectare la ecosistemul local, așa că am început prin a conecta diversele nevoi la contextul local, la oamenii și locurile din Timișoara”, explică Anda.

„Sunt conștientă de efectul benefic al unui festival de lumini asupra economiei unui oraș și consider că publicul larg are curiozitatea și dorința de a consuma acest tip de eveniment, servit destul de rar în Timișoara. Pe lângă traseul instalațiilor de lumină, festivalul are multe alte componente care prezintă interes și care pot duce la coagularea unei comunități de iubitori ai luminii”, crede Anda, care este inițiatorul platformei educaționale LIGHT EDU, un loc de întâlnire între arhitecți, lighting designeri și cei din industria iluminatului.

„Lumina e un mediu plastic, prin faptul ca umple un spațiu, iar efectele luminoase, manipulate conștient, stabilesc designul aspectelor emotive și psihologice ale unui spatiu. Marele avantaj al luminii artificiale fata de cea naturală este capacitatea acesteia aproape infinită de a reconfigura ierarhiile vizuale. Lumina artificială are potențialul de a crea sinergii, armonii și de a stabili ierarhii absente într-un mediu iluminat prin razele nediferențiate alte luminii naturale.Instalațiile de iluminat de pe traseul Lights On vor oferi o nouă perspectivă asupra locațiilor în care sunt amplasate, un caracter nocturn definit al cartierului Iosefin și o componentă interactivă, la scară umană”, ne asigură Anda Maier. Venind de la o timișoreancă pasionată de iluminat, cuvintele Andei chiar au greutate!

______

Arhitect și lighting designer, Anda e interesată de aspectele transdisciplinare care caracterizează relația dintre lumină și arhitectură/ Este inițiatorul platformei educaționale LIGHT EDU ca loc de întâlnire între arhitecți, lighting designeri și cei din industria iluminatului.