Andi Daiszler, fondatorul Lights On Romania, a fost ales drept unul dintre membrii board-ului de conducere al ILO.

ILO este o rețea mondială de organizatori de evenimente dedicate luminii și experți în domeniu. Astfel s-a creat un context perfect pentru specialiști din toată lumea, în care aceștia să împărtășească din expertiza, inspirația și cunoștințele pe care le au cu privire la acest domeniu, creând o platformă mondială pentru coproducție, cercetare și comunicare.

Board-ul de conducere ILO este acum format din 11 persoane care răspund în fața celor peste 70 de membri. ILO caută să creeze punți de explorare între toate festivalurile membre sau partenere, publicul larg, autorități, artiști sau experți în domeniul luminii (proiecții, mapping sau instalații structurale) în beneficiul tuturor.

Festivalurile de lumină oferă publicului o combinație reușită între artă, design, tehnologie și divertisment, creând astfel o unealtă perfectă pentru creionarea și creșterea notorietății orașelor și nu numai.

Sunt mega fericit de votul și încrederea colegilor din ILO și abia aștept să putem lansa noi proiecte fascinante împreună. ILO înseamnă cea mai mare comunitate de organizatori de festivaluri de lumină din lume și e o mare reușită că azi avem un rol mai activ aici.- Andi Daiszler, fondatorul Lights On Romania

Lights On România face parte din rețeaua mondială a ILO încă din anul 2019, fiind în continuare singurul festival de lumină parte a acestei structuri. Alături de noi se află câteva dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri de lumină ale planetei precum Fete des Lumiere Lyon, Glow Eindhoven, Amsterdam Light Festival, Light Night Leeds, Fjord Oslo sau Canary Wharf Winter Lights și alte peste 70 de evenimente de pe întreg globul. Prin activitatea coordonată de bordul de conducere al ILO, toate festivalurile urmăresc promovarea artei luminii către publicul larg.

Nu vă putem descrie în cuvinte cât de mult înseamnă pentru noi această oportunitate, de a putea duce festivalurile de lumină la un alt nivel. Ce putem spune însă, este să promitem să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a crea o punte de legătură solidă între publicul larg și arta luminii, dar și între fiecare dintre festivalurile implicate. Însă vă vom ține la curent cu privire la toată activitatea noastră în cadrul ILO, pe măsură ce visurile noastre încep să se concretizeze.

Până atunci, vă mulțumim tuturor pentru susținerea și încrederea cu care ați primit expozițiile noastre până acum. Fără voi, toată munca noastră nu și-ar avea rostul.