Museum of the Moon, lucrarea artistului britanic Luke Jerram ne va bucura privirile, ne va liniști mințile și ne va încânta sufletele, timp de 10 zile, între 22-31 Iulie, când va poposi în inima orașului Sfântu Gheorghe.
Spectaculoasa instalație de lumină a ajuns în cele mai inedite locuri din lume – a luminat muzee, catedrale și clădiri de birouri, priviri și suflete, oameni și locuri, de pe întreg globul pământesc. Astfel, ea își continuă călătoria prin România și se va opri într-o locație spectaculoasă din Sfântu Gheorghe, mai exact, deasupra lacului din parcul Elisabeta, oferindu-ne un bun prilej de conectare și reconectare cu natura, dar și cu noi înșine, într-o adevărată oază de verdeață.

Lumina este o sursă fascinantă de inspirație, dar și un liant care ne îndeamnă la reconectare. De data aceasta ne vom îndrepta privirile către spectaculoasa lună. Este o lucrare artistică ce stârnește întrebări, dă startul unor discuții relevante și chiar schimbă retorici. Ne bucurăm să ducem povestea mai departe și să ne reîntâlnim cu publicul din Sfântu Gheorghe. – spune Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România.

Museum of the Moon este o reprezentare a lunii, la scară de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri din suprafața Lunii. Așadar, ea ne invită să descoperim fiecare colț al acestui corp ceresc ce ne luminează cerul seară de seară, să îi admirăm atât partea întunecată, ascunsă privirii noastre de pe pământ, cât și cea vizibilă.

De-a lungul timpului, Luna i-a fascinat pe oameni prin măreția sa, fiind privită nu doar ca un corp ceresc, ci și ca o adevărată zeiță. Ea a fost atât un instrument de măsurare a trecerii timpului, cât și o sursă de inspirație pentru artiști. Cu toate că a făcut mereu parte din sufletul pământenilor, conexiunea pe care privitorii reușesc să o creeze cu instalația Museum of the Moon, este una inimaginabilă. Astfel, toți cei care doresc să cunoască și să admire Luna în toată splendoarea sa, vor avea ocazia acum să o facă.

LIGHTS ON SHOWCASE – Museum of the Moon este organizat de Daisler Asociatia, cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Mulțumiri speciale partenerilor de mobilitate Mercedes-Benz by ATP Motors, care ne fac călătoriile mai ușoare.