Canary Wharf Winter Lights - 18-28 ianuarie 2023

Celebra instalație creată anul trecut de Daniel Popescu, directorul artistic al Lights On, a fost selectată și face parte acum din line-up-ul oficial al Canary Wharf Winter Lights Londra. 

Instalația a fost montată și poate fi vizitată deja în Crossrail Place, nivelul – 3. Detalii despre instalația lui Daniel Popescu găsiți pe pagina ei. Harta evenimentului poate fi consultată aici.

Este cea de-a doua instalație creată de un român prezentă în line-up-ul Canary Wharf Winter Lights după ce MI-E DOR DE TINE – creată de Andi Daiszler – a fost expusă în Londra în 2019.

Daniel Popescu a mai expus in[visible] în Marea Britanie în 2022 la Light Night Leeds, cel mai mare festival de lumină din Regat. 

A fost una dintre cele mai vizitate instalații din line-up-ul oficial al festivalului.
Mulțumim pe această cale Uniqa Asigurări pentru asigurarea instalației și Fan Courier pentru asigurarea transportului ei.

Artiști familiari publicului Lights On

Printre lucrările și artiștii selectați de curatorii Canary Wharf Winter Lights se numără artiști cunoscuți și publicului din România, grație festivalului Lights On. 

Astfel, Gaia a lui Luke Jerram în versiunea de 10 metri diametru a fost amplasată în zona cheilor Canary Wharf, plutind pe suprafața apei. Instalația vorbește despre fragilitatea planetei Pământ, însă într-o manieră spectaculoasă, demnă de orice vizită. 

Tot în cadrul ediției 2023, publicul care ajunge în această perioadă în Canary Wharf se poate bucura de PING, noua lucrare a artistului olandez Gijs van Bon, cel care a prezentat în 2022 Stringed la Cluj-Napoca și București, una dintre instalațiile care s-au bucurat de foarte mare succes. 

Găsiți întreaga listă a lucrărilor prezentate în cadrul festivalului aici. Canary Wharf Winter Lights e un festival cu acces gratuit, instalațiile putând fi vizitate în intervalul 17-22.