Lumina apare mereu în momentele în care avem nevoie de ea, iar din acest motiv, festivalul de lumină Lights On România și Iulius Mall prezintă în premieră pentru Cluj-Napoca expoziția „Firefly Field”. În data de 26 noiembrie, Iulius Park se va umple cu minuni, unele care ne-au fermecat copilăria și ne-au permis încă de mici să credem în magie: licuricii.
Cum am putea să definim o minune? Indiferent de dimensiuni, culori, forme sau emoțiile pe care le transmite, o minune este ceva ce ne uluiește, ne fascinează și ne surprinde, ceva ce ne stârnește curiozitatea și ne încarcă cu energie. Pentru mulți ani, licuricii au fost una dintre minunile copilăriei noastre, pe care o regăseam cu drag în fiecare primăvară și la care deseori ajungeam să ne gândim pe tot parcursul anului.
Alături de „Firefly Field” ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își pună întrebări, să se întoarcă, chiar și pentru câteva secunde, înapoi în acea perioadă a vieții în care totul era lipsit de griji și în care totul era posibil. Haideți să facem împreună un pas înapoi în copilărie.

Instalația este creată de Studio Toer, din lumini led, încapsulate în mici sfere transparente, fiecare sprijinită într-o tijă de oțel foarte subțire, aproape invizibilă. Astfel, greutatea fiecărei lumini face ca mișcarea acestora să fie una neuniformă, împreună creând efectul unui câmp cu licurici.