JazzyBIT, un trio exploziv de jazz originar chiar din Timișoara, va cuceri inimile publicului în data de 9 octombrie la The Night-Art Festival. Cu un stil muzical inovator denumit „loud jazz,” trupa aduce o experiență auditivă intensă și memorabilă.

Muzicienii își demonstra talentul și unicitatea într-un spectacol eclectic. Iar publicul fidel îi va recunoaște cu siguranță după elementele care îi diferențiază în peisajul muzical autohton – și anume combinația aparte de jazz și rock. Trupa se bucură de o carieră bogată, având la activ trei albume. În 2014 lansează albumul de debut “Touch the Sky“, urmat de albumul “Horizon” în 2016. În 2021 JazzyBIT lansează al treilea album “Drive“, album mixat în New York City la The Bunker Studio de către John Davis (basistul trupei Jojo Mayer / Nerve) și masterizat de către Alex DeTurk, ambii laureați cu premiul Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz în 2019.

Cu peste 250 de concerte la activ în cei 10 ani de existență, muzicienii talentați au reușit să atragă atenția publicului prin detaliile inedite aduse în repertoriu. Trupa a participat la câteva dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume, precum Blue Note Jazz Festival New York sau Jarasum International Jazz Festival în Seul (Coreea de Sud).

În data de 9 octombrie, la cumpăna dintre noapte și zi, trupa timișoreană de jazz urcă pe Podul de Fier din cartierul Iosefin pentru o seară cu ritmuri aparte la The Night-Art Festival. Un moment perfect de a te bucura de ritmurile melodioase ale acestui gen muzical!

Concertele Lights On Bega vor avea loc pe Podul de Fier, începând cu ora 20:30. În caz de vreme nefavorabilă, vom anunța o nouă locație.

______
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsori: Fan Courier, Pepsi

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.