Cea mai importantă dintre activitățile cuprinse în cadrul Lights On – the Night-Art Festival, circuitul instalațiilor de lumină e, de fapt, și motorul întregului festival. 20 de lucrări de light-art răspândite în cartierul Iozefin sunt conectate de tururi ghidate, iar publicul este invitat la o plimbare nocturnă pentru a le descoperi și pentru a-și descoperi, în egală măsură, orașul.

De la străzi, la curți interioare, bazinele de pe malul Begăi sau chiar chiar râul în sine, toate aceste spații se trezesc la viață după lăsarea întunericului și devin puncte pe cea mai nonconformistă hartă care invită publicul la plimbare și observare.

Luați parte la un eveniment cu adevărat nocturn, dar care nu produce dezechilibre, nu deranjează și nici nu poluează vizual, instalațiile fiind amplasate astfel încât să comunice cu mediul într-o manieră unică. Parcurgeți circuitul în propriul ritm, acesta fiind cu adevărat un eveniment deschis publicului cu mult după miezul nopții, lăsați-vă fascinați de lucrări, citiți-le poveștile și redescoperiți-vă orașul în maniera Lights On. Aceasta-i invitația noastră, o invitație care nu trebuie ratată.

______

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

The Night-Art Festival este prezentat de George, inovație BCR.

Sponsorii Lights On – The Night-Art Festival sunt: Fan Courier, Iulius Town, ATP Motors, Pepsi

Partenerii proiectului sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.